Povodom ostvarenja rekordne proizvodnja uglja na površinskim kopovima Rudarskog basena „Kolubara” u 2011. godini, Nebojša Ćeran, direktor RB  „Kolubara”, Slobodan Mitrović, predstavnik EPS u Skupštini  „Kolubare”, Miodrag Ranković, predsednik Sindikalne organizacije „Kolubara”, posetili su, noćas, zaposlene površinskog kopa Polje „D”.

U pratnji Dejana Milijanovića, direktora Polja „D” sa saradnicima, obišli su posadu bagera „glodar 7” na ugljenom sistemu i čestitali radnicima na ostvarenju rekordne proizvodnje.

– Ovo je prava prilika i pravo mesto, da pre svega radnicima u proizvodnji i održavanju, rudarima i inženjerima „Kolubare”, čestitam na izvanrednim proizvodnim rezultatima ove godine, na tome što su oborili rekord, savesno, odgovorno i ozbiljno obavljali svoj posao,  uprkos teškim vremenima i godinama krize i to je ono što uliva pouzdanje da će i naredna godina biti podjednako uspešna kao ova – rekao je Ćeran i istakao:

– Radimo na maksimumu, i „Kolubara” i TENT obaraju rekorde. U TENT-u je prvi put ove godine ostavarena proizvodnja iznad 20 teravat-časova električne energije. Pre pet, šest godina, TENT je proizvodio 16,5 teravat-časova struje, a  „Kolubara” oko 26 miliona tona, a danas proizvodimo i 31. milion. Kada bi govorili o sredstvima, to znači da ovo što rudari „Kolubare” danas iskopaju pet miliona tona više nego pre par god a zaposleni u TENT-u proizvedu četiri teravat-časa više nego 2001. ili 2002. godine, znači da ovaj sistem proizvede između 150 i 200 miliona evra godišnje, a ako bismo računali po uvoznim cenama struje to bi bilo i znatno više, što je najjači motiv za uspešnost i odgovornost rada zaposlenih u ova dva kolektiva.